17 de febrer del 2008

FONT DEL PASSEIG RAGULL

Situació
Situada al sud de la vila, dins el passeig Ragull i a la dreta de la confluència dels rius Ter i Freser, agafa l’aigua de la Font del Raval, situada a l’ombra d’uns grans plataners.
En reconeixement a l’aportació de Ragull el passeig
porta el seu nom. L’any 1988 mor Anton Mª Ginesta alcalde molt apreciat pels ripollesosos i se li vol alçar un monument al Passeig, però no arriba a fer-se més que el pedestal. L’any 1905 s’acorda treure’l i dedicar al seu record una làpida de caràcter artístic col·locada a prop del brollador. Ben aviat va ser trencada a cops de rocs pels brètols d’aquella èpSuprimir el format de la seleccióoca. Actualment la placa esta afermada en la pilastra de la font del capdevall del passeig.


3 comentaris:

Anònim ha dit...

Amb va agradar molt, " la font del pesseig Regull."Segur que s'hi van matar buscant informació!Es molt interesant llegiula!
Hos ho recoman-ho!Claudia Navio

Anònim ha dit...

Parlem de l´aigua! Us vull dir que l´aigua és un bé escàs i que no la podem malgastar.
Avans de banyar-te pensa si gastarás aigua i pensa que faràs, si banyar-te o duxar-te.Una cosa que hem de fer tots és no tirar de la cadena cada dos minuts,si teniu una deixalla a la mà i no sabeu que fer-ne, no la tireu mai al riu perqué si no l'embrutireu. Quan tingueu sed mai ompliu el got,poseu-vos-en una mica i després si en voleu més repetiu.
Us vull dir una cosa molt bona: que quan plogui agafeu unes quantes galledes i poseu-les sota la pluja i l'aigua que recolliu la podeu fer servir per moltes coses i que a partit d'ara no la podem malgastar.
M'ha agrdat fer aquest treball de l'aigua perqué de bon principi no m'imaginava que
fos així, he ápres molt. Maria Domènech

Anònim ha dit...

M'ha agradat fer aquest treball de l'aigua perquè he après que cada cop malgastem més aigua.La necessitem per viure i com que no plou gaire no podem jugar-hi perque la malgastem i per això en tenim poca i l'hem de guardar molt.Ens estem quedant sense aigua perquè no plou, l'embrutim massa,i cal recordar que la necessitem per viure. Omar Reyes