14 de febrer del 2008

FONT DEL SAGRAT COR

Situació
Està a la banda esquerra del riu Ter, al costat de la via del tren de la línia Barcelona-Ripoll-Puigcerdà..

Descripció
De pedra guixosa molt fresqueta, encara que una mica pestosa, està envoltada d’herba i també hi ha bancs.
Actualment en molt mal estat, moltes bardisses i no raja, surt aigua pel volt i prou. La inscripció que hi havia ja no es llegeix i els bancs de fusta s’han podrit. Si no se’n té cura aviat acabi per desaparèixer.
Temps enrera tenia un camí ben traçat que portava a la font a través de la Renfe. Avui és molt perillòs accedir-hi ja que s’ha de caminar per la vora de la via del tren



Dades analítiques


Temperatura: 12 graus
Color: no
Transparència: sí
Olor: no
Ph: 7’32


D'on li vé el nom:
La primera descripció que en tenim ens la proporciona El Jueves, amb data 17 de març de 1887: “su camino es siguiendo la orilla del rio, se comprende la amenidad del mismo, por su arbolado i agradables sinuosidades. El sitio de la fuente es ancho y cómodo, regulares asientos de piedra y a proposito para las meriendas; pues en caso de lluvia tiene muy cerca las casas de campo de Castelladral y Mariñosa. El agua es muy fresca y abundante en todas las estaciones.”

Aquesta font era molt freqüentada pels estiuejants a principis del segle XX. L’última referència de la font és del 1958; El Ripollès, manifesta que aquesta no té cap comoditat.