17 de febrer del 2008

MÉS FONTS

Font del Pi: A l’indret de Sant Amand.

Font de l’Avellaneda: Davant el Polígon dels pintors.

Font del Tigre: Camí que porta a la casa Garona i que es pren per pujar al Catllar. Aquesta també va ser una de les fonts que va documentar el Sr. Francesc Morera i que té una plaça identificativa. S’explica que el Sr. Gonçal Cutrina i el Sr. Francesc Morera discutien sobre el veritable nom d’aquesta font, el primer deia que era Font Antiga i el segon Font del Tigre. Es va acabar deduint que una deformació del llenguatge al llarg del temps va propiciar el nom que finalment li ha quedat.

Font de les Asqueroses- Situada pel camí que puja per darrera el Tanatori cap a Saltó. Possiblement pren el seu nom, del mal gust de la seva aigua. Té la curiositat d’estar situada molt a prop del POU DE GLAÇ, un gran forat on els monjos de Ripoll, en aquell temps de nevades abundants, acumulaven una gran pila de neu, i així tenien glaç tot l’estiu per conservar el què calgués.

Font del Tupí- Just al marge dret del riu Freser, una vegada travessat el pot que porta al passeig d’Ordina. Avui en dia passa molt desapercebuda pel mur que es va edificar i la seva poca accesibilitat, però en d’altres temps va estar molt concorreguda. És tan baixa que ni cap ni una ampolla, només un tupí i d’aquí pren el seu nom.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Totes les fonts són molt buniques.