12 de febrer del 2008

FONT D'EN JORDANA

Situació:
Està situada a la baga de la muntanya del Calvari al nord est de la vila, ben a prop de la casa Jordana.
L’accés no és gens complicat ja que està molt ben indicat. Una de les maneres fàcils d’accedir-hi és agafant un camí que es troba a l’esquerra del punt d’inici del passeig d’Ordina, un cop travessat el pont, només cal seguir les indicacions que hi ha pujant pel camí, fins que al cap d’uns 10 minuts ja arribem a la font. A més a més si es vol seguir caminant, és pot arribar a Cim del Catllar.


Just a sobre d’on surt l’aigua hi podem llegir dues dates. L’una és de l’any 1951, i l’altra esculpida a la pedra junt amb un gall com a símbol de Ripoll és la de l’any 1980. Totes dues són de remodelacions.

Foto de l'any 1980


En arribar a l’indret s’hi troba una barbacoa que permet realitzar costellades a l’aire lliure, gaudint així de la natura. Tampoc hi falta una taula de fusta rectangular de més de 2m i dos bancs al voltant que permet aplegar unes 20 persones, sota uns arbres que ens donen ombra.
Si ens enfilem una mica per la muntanya, deixant la font a sota ens trobem amb una esplanada, una zona de molta ombra gràcies als desmais que s’hi ha plantat, al mig hi ha dues taules on hi caben unes 8 persones. Si seguim amunt encara podem trobar una altra esplanada on hi ha situades dues porteries de futbol.

El nom li ve del mas Jordana que hi ha al costat.
A l’any 1980 es va connectar a un dipòsit de 13000 litres que recull l’aigua soterrada de vàries fonts de la muntanya.
Ara hi ha un cartell que diu que no té garantia sanitària.

Dades analítiques:
23-04-2007
Coliforms 420
Nitrats 2,2
Amoni <0,15>