29 d’abril del 2009

Safari

Per fer un safari com cal, s’ha d’observar el terreny amb lupa, i això és el que nosaltres hem fet. Ens hem mirat la font del Tòtil amb lupa, amb prismàtics, de lluny, d’aprop.... i Déu n’hi do els animalons que hem pogut caçar.
Es veu que fa uns quants anys quan al costat de la font del Tòtil hi havia una fàbrica de paper i quan encara no es construïen depuradores, gairebé cap animal podia viure per aquests voltants.
Ara , segons a quines hores del dia i si hi ha molt silenci, s’hi poden veure:
AUS
La merla d'aigua, cuereta blanca i cuereta torrentera, ànec coll-verd, bernat pescaire, i algun corb marí a l'hivern.
Vora la font i pels arbres, moltes mallerengues (mallerenga carbonera, blava, petita, cuallarga, i d'aigua), pinsà comú, verdum, sit blanc, tallarol de casquet, merla, garsa, corb i cornella, caderneres, ...
Pot sobrevolar la font algun aligot, i a l'estiu cap al Catllar es pot veure l’àliga marcenca (que caça serps, i es diu marcenca perquè arriba el mes de març) o el xoriguer.
De nit es pot escoltar algun gamarús (també anomenat busaroca).
PEIXOS
Hi ha la truita comuna i el barb de muntanya, amb una mica de madrilla, que conviuen amb altres peixos introduïts per les persones com la carpa, i el barb roig.
AMFIBIS
La granota comuna, gripau, tòtil , i salamandra.
RÈPTILS
Podem trobar sobretot sargantana de paret, algun llangardaix, llisona, i pot haver-hi alguna serp inofensiva com la colobra llisa (molt petitona), la serp blanca, serp verda, i serp d'aigua.
INVERTEBRATS
Sobretot , a part dels habituals mosquits, aranyes, formigues..., hi ha molts invertebrats de riu com la libèl·lula, les llagostes, i els curiosos escarabats escanyapolls. També hi podem trobar moltes papallones.


Ens hauria agradat poder-los caçar tots amb les nostres càmeres, però només n´hem trobat una petita mostra. Alguns hem tingut la sort de poder-los veure, d’altres ens hem hagut de conformar amb el rastre que ens han deixat.

Els animals que hem vist...







Els animals que hauríem pogut veure....

Els Animals de la Font del Tòtil
Els Animals de la Font del Tòtil perevinas9113




3 comentaris:

Anònim ha dit...

Em va agradar molt coneixa noves especies d'animals.

SERGI BENAZET TERRADELLAS

Anònim ha dit...

HEM VA AGRADA MOLT FER EL
SAFARI VAIG CONEIXER COSES NOVES.




ESTER FERRÉS CAMPS

Anònim ha dit...

A MI MA AGRADT MOLT FER DE SAFARI PER UN DIA I VA SER MOLT DIVERTIT, SOBRE TOT ESTAR AMB ELS MEUS COMPANYS






JUDIT JURADO